Aedes Aegypti
Hoi allemaal!
Hier eindelijk weer een update...helaas wat later dan gepland maar de reden hiervoor word later in het verhaal wel uitgelegd.
Het is wel even diep graven in mijn geheugen (lees: Marjon haar site :) wat er allemaal gebeurd is de afgelopen weken...maar het komt langzaam alweer terug.
Op een vrijdagavond hadden Laura, Marjon en ik geen zin om te koken en zijn we dus lekker uit eten geweest met z'n 3tjes bij de Chesterfield waar ik echt een overheerlijk toetje heb gehad! Dat had ik wel verdient vond ik zelf aangezien ik een blaasontsteking had en een hele zere rug....chocola is het medicijn voor alles! :) Savonds is Danique met ons mee geweest naar de Soggy en hebben we een gezellige avond gehad die eindigde in de stripclub ‘Golden Eyes'. Hier op het eiland is het vrij normaal om na de kroeg nog naar een stripclub te gaan om te relaxen. Erg leuk en grappig om eens te doen:)
Zaterdagmiddag waren Laura, Marjon en ik op onderzoek gegaan naar weer een nieuw strand en dit werd Baie Longue/Long Bay. Een erg mooi en vooral heerlijk rustig strand alleen om de zee in te komen moesten we eerst nog de rotsen trotseren...wat nog een hele opgave was, maar uiteindelijk is dit goed gekomen!
De zondag hadden we doorgebracht op Mullet Bay en savonds hadden we een verjaardagsfeestje van Colin, die jarig was. Voor mij was dat een alcohol-vrij weekend aangezien ik aan de antibiotica zat ivm de blaasontsteking, maar heb nog een hoop lol gehad!
Maandagochtend werd ik niet helemaal fit wakker maar toch maar naar het werk gegaan. Om half 10 had ik het al wel weer gezien en besloot om naar huis te gaan want ik voelde me toch echt niet fit. Dacht dat het bijwerkingen van de antibiotica waren en heb de hele dag op de bank doorgebracht in de hoop dat het dinsdag wel weer wat beter zou zijn want de maandag was de laatste dag van de kuur. Helaas was het dinsdag niet beter, dus nog maar een dagje thuis...woensdag deden mijn ogen nog enorm pijn, samen met erge spierpijn en vermoeidheiden ben ik voor de zekerheid maar even naar de dokter gegaan, die dacht dat ik misschien een milde vorm van Dengue had, wat ik zelf nog niet helemaal wou geloven maar als het niet zou verbeteren moest ik vrijdagmiddag weer terugkomen..... en dus was ik vrijdagmiddag weer bij de dokter, thanks to Lotte die me gebracht heeft. Ik heb toen een briefje gekregen en zat zaterdagochtend samen met Nadine (die weer helemaal beter is) en Marjon bij het laboratorium in Marigot om bloed te laten prikken. Uiteindelijk heb ik de uitslag pas op dinsdag gekregen en bleek inderdaad dat ik Dengue had/heb. Dengue krijg je als je gestoken word door de Aedes Aegypti mug die het virus heeft. Gelukkig was mijn lichaam sterk en heb ik een mildere versie ervan gehad. Heb geen hoge koorts gehad en kon mijn eten binnenhouden gelukkig maar ben uiteindelijk toch meer dan een week ziek geweest. Op zaterdag kreeg ik rode uitslag over mijn hele lichaam en dat jeukte zo erg dat ik de hele nacht amper geslapen heb...zaterdagmiddag was ik zo ontzettend moe dat zelfs zitten een hele opgave was, maar slapen wou niet omdat alles jeukte. Ik was nog liever een tweede week ziek dan die jeuk en niet kunnen slapen, wou wel van de klif afspringen zo frustrerend. Ook waren mijn handen en voeten opgezet en mijn huid was enorm gevoelig en rood, kon niet meer een fles water open maken met mijn blote handen. Gelukkig heb ik de nacht van zondag op maandag toch een paar uurtjes kunnen slapen en daarom voelde ik me maandag al ietsje beter. Gelukkig ging de jeuk weg en heb ik maandagnacht de hele nacht door kunnen slapen! Dinsdag was de verjaardag van Marjon en ik was dus precies op tijd weer wat beter!:) Het was een gezellige avond en woensdag ben ik weer naar het werk gegaan! Weliswaar nog steeds wel moe en niet helemaal fit, maar dat komt vanzelf wel weer:)
Toen ik weer op het werk kwam bleek dat er die nacht ingebroken was en dat verscheidene laptops, computers, faxers en printers gestolen waren. Het glas in de deur was ingeslagen en het alarm was eraf getrokken. Veel kon ik dus niet doen, aangezien ook mijn laptop van het werk gestolen was, evenals die van Marjon. Vandaag weer naar het werk maar omdat we nog steeds niks kunnen doen zijn we om iets over 10en weer naar huis gestuurd en heb ik mooi even tijd om me site up te daten!
Helaas heb ik in de tijd dat ik ziek was wel Sint Maarten's Day gemist op 11 november. Ben je op sint maarten en mis je gewoon Sint Maarten's Day...:(
Vanaf nu ga ik weer rustig verder en ga ik vanavond eerst weer salsa les volgen en morgenavond weer gezellig naar Soggy, weliswaar nog zonder alcohol maar het word vast wel weer een feest! :)
Dit was de update voor nu wel weer! Volgende keer komen er hopelijk weer wat meer fotos, maar ja heb dan ook niet veel gedaan sinds de laatste update:P
Tot de volgende keer! En dit keer maar weer hopen dat er niet nog een slachtoffer van de Dengue komt zoals ik in mijn vorige blog had neergezet!
Liefs, kus annelies
Aaaai! Wat een rot bericht zeg! Gelukkig gaat alles weer wat beter met je. Wij worden hier ook al gewaarschuwt voor Dengue, maar tot nu toe zijn er gelukkig nog geen slachtoffers hier gemaakt door die stomme muggen.
Sterkte en veel plezier weer verder!
xx Jo
Hey meissie,
Wat een toestand met die muggen!!! Heb je dat ook weer gehad ....maar zoals ik lees vermaak je je nog prima! Op moment sneeuwt het in heerenveen. weliswaar wel natte sneeuw dus een sneeuwgevecht zit er nog niet in...Begin nu wel erg zin te krijgen in mijn volgende trip begin volgend jaar,dus t schiet al snel op...ik ga samen met niels naar india,naa het mooie weer!!!Heb van frustratie maar even een zonnebankje gepakt hahaha
Nou meid hier is verder niet veel nieuws. Doe rustig aan en pas goed op jezelf;)
Liefs Tjes
hey vriendinnetje...
Lang geleden he... Ik was je niet vergeten hoor maar heb in het huisje geen internet.. Sorry!!!
Heb van de week nog even met jis gebeld om te horen hoe het met je ging.
hoe is het verder me je??
Je ziet er super goed uit, mooi bruine kleur...
Met mij is alles goed, had van de week wel even een dipje.
Ik miste iedereen van thuis, je kan je geluk met niemand delen en dan voel je wel even eenzaam.
Voor de rest heb ik zins gisteren een baantje bij de opticiën jaja een carriere in de brillen;-P.
Ik ga vrijdag naar me ouders toe want Joshua komt thuis dus dan mailen we wel even en mischien kunnen we even bellen??
Kan ik jou ook smsen??
Hoop dat je niet boos bent,, en laat maar even weten of je wilt bellen...
Dikke TÛT van mij!
Hai Lies!
Aaaww mis je mijn berichtjes! Ja ik zat me ook al te bedenken moet nodig eens.
Hier alles prima. Drukdruk, je kent t wel zo voor de kerst en sintdagen. Op laatste moment dichten en cadeautjes maken en halen. Nog vakantiespul voor Curacau inslaan. Kan er nog niet echt bij dat we over 3 kleine weekjes al gaan. Bizar..zal wel inslaan op moment dat we naar schiphol rijden. :)
Dus geen Curacau voor jou..jammer maar april is hier ook zo weer en wie weet kan het heel goedkoop alsnog.
Fijn dat je ipv paarse , nu gestippeld rode benen hebt haha..hmmm dus...maar aan de beterende hand. Goed om te horen :) kunnen we binnenkort dus weer foute stapverhalen aan horen hihi
Oh houd je post weer in de gaten ok! :)
Verder eigenlijk weinig nieuws. Met Syl alles goed! Ik zal hem zo even buiten laten voor t eerst.
Op werk alles ok..maar over een jaar wil ik weer verder denk ik. Kan trouwens gratis massages halen op de 5e verdieping 1x in de 2 wk haha., Kijk das nu leuk nieuws!
Gaan we doen natuurlijK! :)
Liefs en een zoen en doe voorzichtig!