Heineken Regatta, Hiken en Carnaval

Hoi allemaal,

Hier weer even een update...Hebben de 29th Heineken Reggae-Gatta alweer gehad!

Nou ik kan je zeggen, dat was echt heel leuk! Het is dus net zoiets als de Sneekweek maar dan 4 dagen lang en het is in de Caribbean!! Iedere middag en avond word er naast het zeilen nog andere evenementen georganiseerd en savonds zijn er concerten. Iedere dag verplaatst het feest naar een andere plaats en alles word mee verhuisd erheen! =)

Voor ons begon het op maandag al, de dag van mijn laatste update. Savonds na het werk snel omkleden en op naar Sunset Beach Bar want daar speelde nl het Blauhuster Dakkappel!! Haha wie had dat nou gedacht mee te maken op SXM =) Vervolgens sta je daar dan te kijken naar de band (waar alle bandleden zo'n beetje uit Sneek komen, en dus ook altijd tijdens de Sneekweek spelen), loopt er in een keer een bekende langs je heen, Bente, een jongen die ik ken van de middelbare school! Erg toevallig allemaal dus =)

Vervolgens hebben we de dinsdag weer even iets meer caribbisch gedaan en zijn we weer een avondje naar The Alley geweest, wat resulteerde in een vermoeide woensdag, maar desondanks zijn we direct na het werk naar de Boardwalk gegaan om nog maar een keer los te gaan met het Blauhuster Dakkappel, dit keer hadden we een paar lokale vrienden meegenomen om een beetje Nederlandse Cultuur te laten zien =) Erg leuke reacties haha

Donderdag begon de Heineken Regatta pas officieel en dus zijn we savonds naar Port de Pleasance geweest, waar meerdere bands speelden. De hele week stond de heineken regatta in het teken van Reggae en dus werd het ook de Heineken Reggae-gatta genoemd. Zwaar relaxte muziek haha, maar voor ons werd het geen latertje want er moest de volgende dag wel gewoon gewerkt worden.

Vrijdag de hele dag en avond gewerkt, dus voor ons die avond geen heineken regatta maar wel een avondje naar de Soggy Dollar Bar! De zaterdag was het feest verplaatst naar de Franse hoofdstad Marigot. Aangezien we vrij waren besloten we wat eerder te gaan en dat was erg leuk, zo zagen we ook een erg goede danscrew, echt gaaf om te zien! Later even wat gegeten bij een tentje en toen weer verder feesten met Marjon, Joshua, Jon en Emily en de bands waren ook echt leuk!

Zondag moesten we eerst werken, maar rond 4 uur zijn we naar Kim Sha Beach (waar het feest nu heen verplaatst was) waar de afsluitende avond zou zijn. Eerst nog heerlijk in de zon relaxed naar de bandjes kijken, toen de prijs uitreiking die veel te lang duurde, even wat eten en vervolgens ging het feest los. Orange Grove uit SXM, DJ Jigga uit Jamaica en The Wailors waren de grote acts van de avond en ik kan niks anders zeggen dan dat het helemaal super was! DJ Jigga from Jamaica had zijn eigen danseressen meegenomen en geloof mij, die jamaicanen kunnen echt dansen als de beste, echt supergaaf!! The Wailors was de band van Bob Marley, die helaas overleden is, maar de band is doorgegaan, sommige bandleden verwisseld, maar nog steeds supergoed en echt heel erg leuk om in het echt te zien en om te zien hoe iedereen op die muziek los gaat! =)

Verder ben ik afgelopen zondag, gister om precies te zijn, gaan hiken! Sandra, Prem, Natasja, Eveline en ik waren begonnen bij Loterie Farm, onderaan Pic Paradis en hebben gelijk de langste en tevens hoogste hike gekozen en uiteindelijk na een toch wel zware hike kwamen we aan bij het hoogste punt van het eiland, Pic Paradis!! Had het wel behoorlijk zwaar moet ik zeggen, heb natuurlijk niet meer gesport en fietsen gebeurd al helemaal niet hier, dus die conditie is ver te zoeken! Maar achteraf een erg voldaan gevoel en lekker wezen lunchen bij de Loterie Farm in een boomhut, die ribs had ik wel verdiend vond ik =) De spierpijn begon alleen gister overdag al, maar dat hoort erbij...

Oh nog een laatste nieuwtje om de blog niet veels te lang te laten worden, ik doe mee IN de Grand Parade van Carnaval!!! Normaal is het erg moeilijk om erin te komen, maar aangezien onze bazin een eigen troup in de parade heeft was het voor ons heel makkelijk en dus gaan we met meerdere collega's meedoen in de parade. De maten zijn opgenomen en de outfit is besteld, het word echt een once-in-a-lifetime-experience en kan niet wachten!! =)

De blog word alweer veel te lang dus zal ermee ophouden, ik ga weer even verder met genieten van mijn laatste periode hier...hoop dat met jullie alles ook allemaal goed is?

Liefs, kus

Jo

Ooooh vet! Je gaat gewoon op de enige echte manier Carnival vieren!!! Ik ben zo jaloers!
Ik ben ondertussen alweer thuis! :-( Het is hier KOUD!
Vrijdag vloog ik terug, oa Clear, Herm en Trouble stonden me op te wachten met spandoek, bloemen en balonnen! haha! Echt vet! Jij nog een maandje toch?
Ik hoop je dan weer te zien! Moeten ff reunietje doen in L'warden ofzo?!

xx Jo

TJes

Ow vet zeg al deze feestdagen!!! en dan ook nog mee doen met een carnavaloptocht...das zeker een once in a lifetime experience! Ben nu al benieuwd naar je foto's...
Je zal wel bekaf zijn na al dat feesten en dan nog een hike erachter aan...
Zal nu eerst even de foto's van dit verhaal gaan bekijken...

Liefs Tjes

Karin

Nou hier dan maar een berichtje! ;) Lees je blog altijd gelijk hoor als ik het berichtje in m,n mail krijg. Maar soms moet ik snel snel. Nu even wat meer tijd en vooruit op verzoek :).

Mooi om te lezen dat je je zo vermaakt! Ik wou da tik mijn eerste verre onderneming USA 99 zo had uitgebikkeld. Nu was dat natuurlijk een compleet andere situatie.

Ik ben zeer zeeer benieuwd naar je carnaval ervaringen en je outfit vooral. Wat een happening moet dat zijn zeg! En de tijd gaa tidd snel! Geniet er nog maar van maar kijk vooral ook uit naar je thuiskomst. Tijd voor nieuwe dingen dan voor jou en het mooie is, je hebt volledig vrij keus! Hoe mooi is dat. Een HBO diploma op zak, een prachtige stage ervaring en de wereld ligt aan je voeten.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om je weer te zien! En vind het heel knap van je deze hele ervaring en prestatie! Echt ..:P

Goed van je hike zeg! Jajaah dat zal puffen voor jou geweest zijn. Ik sport inmiddels weer fanatiek. Behalve deze week dan was wat ziekjes. Maar het verschil qua conditie is enorm merkbaar. Inmiddels houd ik een uur squashen vol maar een pr maand geleden viel ik drop dead neer na 30 min hahaha

hey meis zoek mijn bedje op! Lekker genieten en rustig aan!

kuskus

P..s Heb je nou mijn kaartje al gehad ??? Die is al weeeeekkeeen gelee op de bus gedaan!

p.s.s. Met youknowwhat gaat goed! Hoor je later meer over.

jiska

hey lies,

leuke update! :D Ik ben in het verkeerde weekje gekomen :P heineken regatta lijkt mij ook wel wat ;)
Wel grappig dat je bente daar nog zag! Zag een foto bij marjon :P
Je ziet er ook alweer bruiner uit :D
Wat leuk van je hike..ik vond em met de auto wel prima haha maar even doorbikkelen. Zodra je terugkomt gaan we wel even trainen bij acro :D
Het is hier nog steeds rotweer :S hopelijk wordt et eindelijk weer wat beter! Tegen de tijd dat jj komt zal de zon wel schijnen. En heel veel plezier met carneval..ben benieuwd naar je outfit :D
Liefs Jis

Laura

Heej meis!!

Het zit er naar uit dat de Heineken Regatta een groot succes was ;) Ik vond het jammer dat ik het gemist heb. Respect dat je bent gaan hiken! Wel goed voor de conditie na al dat stappen, haha.

Je gaat ook alweer je laatste maandje in, gaat snel zeg. De tijd in Nederland vliegt om. Ik ben vandaag begonnen bij mijn bedrijf voor mijn scriptie. Dus dat gaat ook eindelijk opschieten. Pff zie wel weer tegen dat fulltime werken op hoor! Ik ben waarschijnlijk echt helemaal kapot eind van de week.

Ga nog lekker genieten en alvast heel veel plezier met Carnaval!!!

xoxo Lau